22 SEP 2017
Blog
Posted by Meike Schuringa

Karidi reis 13 en mijn 21ste India reis: Varanasi en Delhi

Drie weken nadat ik het contract had getekend van mijn nieuwe pand in Beverwijk, zat ik alweer in het vliegtuig naar India. De eerste week in Delhi zit er inmiddels op en momenteel ben ik deze blog aan het schrijven bij 33 graden in de trein naar Varanasi. De trein begon met 2,5 uur vertraging omdat er voor Delhi een ongeluk was gebeurd en een uur voor Varanasi hebben we vanaf 8 uur ‘s morgens nog eens drie uren stilgestaan.
Meer
Mar 11 2017
Blog
Posted by Meike Schuringa

Karidi reis 11: mijn 19de India reis: van Delhi naar Goa en Varanasi

Een vreemde start, maar ach waarom niet, het zal eens normaal verlopen in India. Ik was vergeten dat februari nog een koude maand is. Bij aankomst lag overal veel fruit, deze lagen precies rijp te wachten om door een voorbijganger meegenomen te worden. Kleurrijke mensen als altijd. Ik word daar blij van, de geuren van wierook tot olie, de mooi opgemaakte en aangeklede paarden onderweg vanaf het vliegveld en natuurlijk Naveen in zijn als enige auto op de weg krasvrij.
Meer
10 DEC 2016
Blog
Posted by Meike Schuringa

Karidi reis 10 en mijn 18de reis naar India: van Delhi naar Yogipur en de meest vreemde reis om aan geld te komen

Voor mijn vertrek had ik met een aantal mensen de discussie of er zomaar op grote vliegvelden muziek gemaakt kan worden. Ik nam de proef op de som, aangekomen in Istanbul vroeg ik bij de informatiebalie of ik viool mocht spelen: méér dan welkom! Ik wilde bij mijn eigen gate spelen, maar de man wilde graag dat ik in de grote hal daar ging uitpakken. Ik keek om mij heen, nadat ik weer veel te veel turksfruit.
Meer
juni 14 2015
Blog
Posted by Meike Schuringa

Karidi special: op Handelsmissie in India met premier Rutte

Na het doornemen van de deelnemerslijst, had ik ongeveer vijfentwintig van de honderd bedrijven die aanwezig zouden zijn bij de diners in Delhi en Mumbai geselecteerd waar ik mogelijk iets voor kan betekenen. De persoonlijke missie voor Karidi tijdens de bijeenkomsten in Delhi en Mumbai waren heel duidelijk; in gesprek met bedrijven om als tussenpersoon mijn nieuwe strategie in te zetten: Procurement Services.
Meer