Gautama Boeddha leefde van ongeveer 450 v.Chr. tot 370 v.Chr. Rond zijn 35ste levensjaar bereikte hij volledige en complete verlichting; vrij van ego en verlost van het lijden. Toen begon hij rond te reizen door noord India om zijn filosofie te verspreiden. Nu worden er veel beelden van hem gemaakt en over de hele wereld neergezet. Ze worden afgebeeld in verschillende mudra’s, dit zijn meditatiehoudingen.

Boeddha Mini Mudra

Klein, zandkleurig beeldje van de zittende Boeddha in Lotushouding. In zijn linkerhand houdt hij een object vast, en zijn rechterhand rust op zijn knie. Het figuur staat op een platform, versierd met bladeren van de lotusbloem.
€6,75

Boeddha Medium Mudra

Een zandkleurig beeld van de zittende Boeddha in Lotushouding. Hij mediteert met een object in zijn linkerhand, rechterhand op zijn knie. Het beeld staat op een klein platform, versierd met bladeren van de lotusbloem.
€10,75

Boeddha Namaste Mudra

Dit beeld van Boeddha in een knielende houding, heeft een prachtige betekenis. De handpalmen rusten tegen elkaar aan, voor de borst. Dit handgebaar heet ‘Anjali Mudra’. Rechterhand is ik, linkerhand is jij: samen zijn wij één. In Azië begroeten veel mensen elkaar op deze manier. Bij dit gebaar zeggen ze Namasté: het goddelijke in mij ziet het goddelijke in jou.
€16,75
Top