Over Karidi

Karidi is een internationale leverancier van Indiase producten met zorg voor een unieke collectie aan kleding, sieraden en accessoires.

'Toen ik in 2008 voor het eerst naar India ging, kreeg ik op de terugweg een steen in mijn buik. De steen werd naarmate ik verder van India weg vloog pijnlijker. Eenmaal thuis kon ik maar aan één ding denken: ‘hoe zo snel mogelijk terug te gaan naar India’. De sfeer blijft me trekken: expressie tegenover gematigd en behouden, wijsheid tegenover intelligentie. Extremen, kleurrijk en bijzonder mooi tegenover zoveel smerigheid. Ongelooflijk aantrekkelijk! Om vervolgens ieder jaar te gaan. Ik leerde de taal en startte in 2015 met Karidi.'

Sindsdien komt Karidi terug, na elke reis betoverd door het land met oog voor details, kleuren en schoonheid, voorzien van unieke kleding, sieraden en accessoires. Karidi betekent in het Hindi 'inkoopster'. Onze bedrijfsmantra is de uitwissseling van de binnenwereld in relatie tot de verschillen om openheid en gelijkwaardigheid te bevorderen: Interrelate Transfer. Het Karidi logo is een silhouet van Ganesha met op het hoofd het ॐ symbool en vanuit de slurf een lotus. Ganesha staat voor nieuw begin, kennis en wijsheid. ॐ staat voor volmaaktheid en schepping. De lotus voor zuiverheid.

Top