Over Karidi

Karidi is een internationale leverancier van Indiase producten met zorg voor een unieke collectie aan kleding, sieraden en accessoires.

'Toen ik in 2008 voor het eerst naar India ging, werd ik verrast door het land. De sfeer in India trekt me enorm: expressie tegenover gematigdheid en behouden, wijsheid tegenover intelligentie. Extremen, kleurrijk en bijzonder mooi tegenover smerigheid en stof. Ongelooflijk aantrekkelijk!

Op de terugweg kreeg ik een steen in mijn buik. De steen werd naarmate ik verder van India wegvloog pijnlijker. Eenmaal thuis kon ik maar aan één ding denken: ´hoe zo snel mogelijk terug te gaan naar India'. Om vervolgens ieder jaar te gaan. Ik leerde de taal en startte in 2015 met Karidi.' Sindsdien komt Karidi terug na elke reis betoverd door het land, met oog voor details, kleuren en schoonheid, voorzien van unieke kleiding, sieraden en accessoires.

Karidi is begonnen met het verkopen van kleding, sieraden en accessoires op festivals. Ik had mijn passie gevonden en door de jaren heen ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door de mooie Indiase producten. De behoefte naar de producten van Karidi groeide en daarom ben ik in 2017 gestart met de webshop.

Karidi betekent in het Hindi ´inkoopster'. Onze bedrijfsmantra is de uitwisseling van de binnenwereld in relatie tot de verschillen om openheid en gelijkwaardigheid te bevorderen: Interrelate Transfer. Het Karidi logo is een silhouet van Ganesha met op het hoofd het ॐ symbool en vanuit de slurf een lotus. Ganesha staat voor nieuw begin, kennis en wijsheid. ॐ staat voor volmaaktheid en schepping. De lotus staat voor zuiverheid.

Karidi staat voor eerlijke handel en gaat ervanuit dat wat je geeft, krijg je ook terug. Alle producten zijn van natuurlijke materialen. Karidi maakt bewuste keuzes met het verpakkingsmateriaal. Alles is plasticvrij. Zo gebruikt zij krantenpapier voor de verzending van het door u gekochte product.

Karidi is groeiende onder andere door de klanttevredenheid en dankt haar klanten hiervoor.

Top